1. Anasayfa
  2. Bilim ve Kültür

En İyi 5 Kişisel Gelişim Kitabı

En İyi 5 Kişisel Gelişim Kitabı
en iyi kişisel gelişim kitapları
0

En İyi 5 Kişisel Gelişim Kitabı Tavsiyesi

Kişisel gelişim kitapları bireylerin hayatlarına bir farklılık getirebilmeleri ve daha iyi yaşam şekli benimsemeleri açısından oldukça önemli bilgiler aktarmaktadır. Günümüzde binlerce kişinin rağbet gösterdiği bu kitap türleri sayesinde oldukça fazla birey kendilerinde büyük oranda değişim göstermektedir. Sizler için hazırlanmış en iyi 5 kişisel gelişim kitabı şu şekilde sıralanabilir:

Evrenden Torpilim Var – Aykut Oğut

Kitap içerisinde bulunan başlıklardan yola çıkılarak istenilen hiçbir şeyin başarısızlık ile sonuçlanmayacağından bahsedilmektedir. Aykut Oğut kitap içerisinde kilo verme ve iş bulma serüvenini gayet akıcı bir dil ile anlatarak okuyucularına bir teşvik oluşturmaktadır. Okuyucularına vermiş olduğu fikirler sayesinde en iyi 5 kişisel gelişim kitabı içerisine eserini yazdırmış bulunmakta.

en iyi 5 kisisel kitabi

Duygusal Zekâ – Daniel Goleman

Duygusal yönde gelişim gösteren zekanın IQ’dan daha önemli rol oynadığını anlatan Dr. Daniel Goleman’ın içerikleri ile kitabı en iyi 5 kişisel gelişim kitabı sıralamasına girmiştir. Duygusal zeka’nın azim, frenleme, özbilinç gibi konularda etkin rol oynadığından bahsetmektedir.

Üstün Başarı – Acar Baltaş

Kitapta insanın özüne ulaşması ile başarılı olabileceği anlatılmaktadır. Aynı zamanda hızlı okuma yolu ile bilgi özümleme teknikleri anlatılmaktadır. Hafıza geliştirme yöntemlerinden de bahseden Acar Baltaş öğrenmenin bilimsel olarak geliştirici özelliğinden de bahsetmektedir.

ustun basari 1

Savaşçı – Doğan Cüceloğlu

Kitap içerisinde bedenen büyüyen ancak doygu ve heyecan anlamında olgunlaşmayan kişiler konu alınmaktadır. Kişi yetişkin olduğunun farkında olduğu halde iç dünyasında oluşian büyük boşluk nedeni ile hala küçük bir çocuk olduğunun farkındadır. Bu tip durumlarda gayet güzel yönlendirmeler yapan Doğan Cüceloğlu kitabının en iyi 5 kişisel gelişim kitabı sıralamasına girmesine vesile olmuştur.

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır – Ahmet Şerif İzgören

Kişisel gelişim kitapları arasında en çok okunan ve günümüzde bile hala oldukça fazla rağbet gören Ahmet Şerif İzgörenin bu yapıtı sayesinde okuyucular dünyaya karşı farklı bir bakış açısı kazanmaktadırlar. Mücadele, iyilik, hırs, gülümseme ve daha bir çok konuda kendilerini geliştirmeyi ve hayatlarında farklı bir yol şeması çizmeyi başaran okuyucular ile bu eser de en çok okunan kişisel gelişim kitapları arasına girmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir