1. Anasayfa
  2. Ekonomi
Trendlerdeki Yazı

Payoneer Nedir? Komisyon Oranları Neler?

Payoneer Nedir? Komisyon Oranları Neler?
payoneer nedir
0

Payoneer, amerika birleşik devletleri merkezli bir uluslararası ödeme platformudur. Uluslararası tüm alıcılarınızdan ödeme almanızı sağlayan bir ödeme sistemidir. Dünyanın her yerinden ödeme almanızı sağlayan bu platform, freelancer, küçük veya büyük işletme fark etmeksizin size oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda para birimi fark etmeksizin ödeme alabiliyorsunuz. İster banka hesabınıza direk para çekimi yapabilir, isterseniz Payoneer card ile bankamatiklerden para çekim işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Payoneer Nedir? Ne işe yarar?

Payoneer, amerika birleşik devletleri merkezli bir ödeme platformudur. İnternet üzerinden hem küçük, hem orta hem de diğer tüm işletmeler için uluslararası ödeme çözümleri sunan şirket, 200’den fazla ülkeyi ve 150’den fazla para birimini desteklemektedir. Ayrıca desteklenen ülkelerde sistem üzerinden otomatik vergi ödemelerini hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz. Payoneer ile kolayca uluslararası ödeme alabiliyor ya da ödeme gönderebiliyorsunuz. Payoneer için paypal alternatifi demek yanlış olmaz. Paypal Türkiye faaliyetlerinin sonlanmasının ardından oluşan boşluğu Payoneer doldurdu. Udemy gibi platformların da payoneer ile anlaşarak ödeme gönderdiğini hatırlatmak isteriz.

Payoneer Türkiye’de kullanılıyor mu?

Evet, payoneer Türkiye’de birçok kişi ve kuruluş tarafından kullanılmaktadır. Paypal kapatıldığından beri oldukça rağbet görmektedir.

Payoneer Nasıl Kayıt Olunur?

Payoneer’e kayıt olmak için aşağıdaki adımları uyguluyoruz. Öncelikle payoneer websitesine aşağıdaki butona tıklayarak gidebilirsiniz. Karşınızda çıkacak ekranda “Get started” kısmına basıyoruz. Sonrasında ise bize uygun olan hesabı seçmemizi isteyecek.

Payoneer’e Gitmek İçin Tıkla
payoneer-kayit-olma
payoneer-kayit-olma
  • Eğer serbest çalışan yani freelancer iseniz ilk seçeneği seçiyorsunuz.
  • Bir pazaryeri aracılığıyla satış yapıyorsanız “Online Seller”
  • Dropshipping ya da website üzerinden satış yapıyorsanız “Webstore/Dropshipper”
  • Bunların dışında kalıyorsanız “Other Verticals” seçeneğini seçiyorsunız.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra aynı ekranda bize “Monthly Volume” yani aylık para hareketi tutarını soracak. Burada aylık ne kadar işlem hacminiz varsa, 0-5.000 dolar gibi, size uygun olan seçeneği seçip devam ediyorsunuz. Örneğin “Freelancer” için 0-5000 seçtik ve devam ettik karşımıza böyle bir ekran gelecek:

payoneer-nasil-kayit-olunur
payoneer-nasil-kayit-olunur
  • “REGISTER” diyerek devam ediyoruz.

payoneer-nedir-komisyon-oranlari-neler
payoneer-nedir-komisyon-oranlari-neler

Karşımıza çıkacak ekranda ise bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Yukarıda size uygun bilgilerinizi doldurduktan sonra kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Burada 4 aşama mevcut. Bu 4 aşamayı tamamladıktan sonra kayıt işleminiz başarıyla gerçekleştirilecektir.

  • Başlarken
  • İletişim Bilgileri
  • Güvenlik Ayrıntıları
  • Tamamlama

Payoneer ücretli mi?

Payoneer, ücretsiz kullanabileceğiniz fakat işlem yaptığınızda sizden komisyon alan bir kuruluştur. Komisyon tutarları ile ilgili bilgiyi internet sitesinden edinebilirsiniz.

Payoneer nerede kullanılır?

Payoneer uluslararası ödeme kuruluşu olduğu için, neredeyse her yerde kullanılabilir. 200’den fazla ülkede aktif olarak kullanılabilmektedir.

Payoneer ile ödeme nasıl alınır?

Payoneer ile iki şekilde ödeme alınabilir. Doğrudan banka hesabına ödeme almak ya da mastercard özellikli payoneer kart ile ödeme almak. Payoneer kart ile ilgili detaylara yazımızın devamında yer verilmiştir.

Payoneer Kart Nedir?

payoneer kart

Payoneer kart, payoneer hesabınızdaki parayı tüm dünyada çekebilmenize yarayan bir mastercard özellikli ön ödemeli karttır. Payoneer hesabınızı oluşturduktan sonra belirteceğiniz adrese kargolanmaktadır. Sistem üzerinden aktifleştirildikten sonra dünyanın neredeyse her ülkesinde bu kart ile ödeme almanız mümkün hale gelebiliyor.

Payoneer Kart Atm Para çekme

Payoneer kart ile desteklenen tüm ülkelerde (Türkiye dahil) ödeme alabilirsiniz. Payoneer Türkiye ödeme almak için TEB bankasını kullanabilirsiniz.

Payoneer Komisyon Oranları Ve Ücretleri Nelerdir?

Dünyanın birçok ülkesinden Payoneer kullanarak ödeme alınabilir. Burada soru şu şekilde karşımıza çıkıyor. Payoneer ne kadar kesiyor? Yani payoneer komisyon oranları nelerdir?  oranlarda komisyonlar alınmaktadır. ATM’den çektiğiniz paralar içinde komisyon alınmaktadır. Payooner’de alınan ücretler ve komisyonlar şu şekildedir;

Payoneer İşlem Ücretleri:

Payoneer kartınızı ilk aldığınızda herhangi bir ücret ödemezsiniz fakat yenileme ya da kayıp durumunda yenisini talep etmeniz durumunda sizden 12.95 dolar tutarında bir ödeme talep edilecke. Her bakiye sorgulama işleminde 1 dolar, para çektiğinizde ise 3.15 dolar komisyon ödemesi sizden çekilmektedir.

●       Ödeme Alma Komisyonu:

Eğer US service yani Amerika servisi kullanılıyorsa yüzde 1, Avrupa (EU) ya da Birleşik Krallık (UK) kullanılıyorsa komisyon yoktur.

●        Bakiye ödemesi komisyonu:

Payoneer bakiyesi ile ödeme komisyonu yüzde 0.5’dir.

●       Ödeme yapma komisyonu:

Payoneer ödeme yapma komisyonu yoktur.

●        Para transferi komisyonu:

Payoneer’da referans numarası ile işlem yaparsanız komsiyonsuz, başka hesaplar üzerinden yaparsanız yüzde 2 komisyon.

●        Ödeme alma komisyonu

Payoneer’deki kullanıcı hesabı üzerinden ödeme almak için, ödeme alınacak firma ile Payoneer bilgilerinin paylaşılması; işlem yapacak firmanın da platformu kullanması gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir