1. Anasayfa
  2. Bilim ve Kültür
Trendlerdeki Yazı

THE SECRET-SIR KİTAP KONUSU, İNCELEMESİ, ÖZETİ VE TAHLİLİ

THE SECRET-SIR KİTAP KONUSU, İNCELEMESİ, ÖZETİ VE TAHLİLİ
THE SECRET-SIR ( RHONDA BYRNE) KİTAP KONUSU, İNCELEMESİ, ÖZETİ VE TAHLİLİ
0

The Secret kitabı ne anlatır? Nasıl bir kitaptır? Size aslında bundan 7-8 yıl öncesine kadar popülerliği daha fazla olan bir kitaptan bahsetmek istiyorum. The secret kitabının özeti gibi değil de tahlili diyebiliriz daha çok. Kitabın arka kapak yazısını okuduğunuz zaman verilen büyük vaatler sizi etkileyecek kitabı almak isteyeceksiniz. Çünkü başarılı, zengin, mutlu ve sağlıklı olmayı herkes ister.

The Secret Kitabı Ne Anlatıyor?

Belki de verilen bu vaatlerin kitap okumak kadar kolay olması cezbedici şeylerin başında geliyor. Kuantum fiziğinin bolca yer verildiği bu kitap hayatın büyük sırrı olarak çekim yasasını öne sürmektedir. Hayatta sizi bekleyen gerçek nedir sorusunun cevabını aramaktadır. Eflatun, Beethoven, Goethe, Picasso, Edison gibi tarihten birçok isme yer vererek bu kişilerin sırrı bildiklerini anlatmaktadır. Tarihin belki de en önemli isimleri bunlar. Düşüncelerimizin aslında frekanslarının olduğunu, aklımızdan geçen her düşünenin evrene yollanarak aynı frekansta olanları manyetik güçlerin etkisi ile kendimize çektiğimizi anlatmaktadır. Yani ne düşünürseniz başınıza o gelecektir.

The secret kitabı tahlili

Kitapta bahsedilen sırrı kullanabilmek için öncelikle ne istediğinizi netleştirmeniz gerekiyor. Haklısınız bunu herkes yapabilir. Daha sonra netleştirilen düşünceyi şimdiden olmuş gibi yapmanız lazım. Yani öyleymiş gibi yapmalısınız. Tabi olmuş gibi yaşamayı becermek biraz zor olacak. En son olarak ise, isteğimizi elde etmek için dileğimiz gerçekleştiği zaman hissedeceklerimizi hissetmemiz lazımmış.

The secret kitap özeti

Kitaba geniş pencereden baktığınızda net ve planlı olmayı, her zaman pozitif olmamız gerektiği anlatılmaktadır. Kitabın en çok üzerinde durduğu bir diğer konu da şükretmek olarak karşımıza çıkıyor. Şükretmeden dileklerin bir anlam ifade etmeyeceği, gerçekleşmeyeceğine değinilmiş. Kitapta değinilen bu kısım en mantıklı nokta olarak karşımıza çıkıyor. Gündelik yaşantımızda bilmemize rağmen gözden kaçırdığımız şeyleri çok güzel örneklerle ve hikâyeler ile açıklıyor.

Kitabın bizim için bir diğer dikkat çekici yanı daha vardı. Çekim yasası, dileklerimizin içeriği ile değil de, frekanslarıyla ilgileniyor olmasıydı. Örneğin, ‘çok meşgulüm, çok borcum var.’ Diye düşündüğünüz zaman daha meşgul olmanız ya da borcunuzun daha çok artması çok olasıymış.

Bu kitaptan bana soracak olursanız yararlanıp hayata geçirebileceğiniz çok sayıda bilgi var. Bazıları mantıklı, bazıları da hayalî geliyor. Ne demek istediğimi okuduktan sonra anlayabileceksiniz.

Yazımızı kitaptan alıntı yaparak bitirmek istiyorum:

“Olduğumuz her şey, düşünmüş olduklarımızın sonucudur.”

Kitabın içeriği okuyucu tercihlerine bağlı olarak sizi oldukça memnun edebilir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir