1. Anasayfa
  2. Beslenme ve Yemek

Kilo vermek için yürüyün! Yürüyerek zayıflamak

Kilo vermek için yürüyün! Yürüyerek zayıflamak
yürüyerek kilo verme
0

Yürüyerek Zayıflamanın Yolları

Hem doktorların hem de diyetisyenlerin en sağlıklı zayıflama yollarından biri olarak gördükleri yürümek, insan metabolizması için birçok öneme sahiptir. Spor yapmak daha hızlı bir şekilde zayıflatmaz mı dediğinizi duyar gibiyiz. Herkesin metabolizma hızı, kronik rahatsızlıkları vs. farklı olduğundan en tehlikesiz yol olan yürüme aktivitesi hem zayıflatır hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Uzun bir süre kilo vermekle uğraşıp, sadece beslenmemi düzelterek ve günde 10 kilometre yürüyüş yaparak vücüdumu normale döndürmüş birisi olarak yazımı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Peki, bir insan yürüyerek nasıl zayıflayabilir?

Sadece yürümek zayıflamanız için yeterli olmaz. Yürümeyle birlikte sağlıklı beslenme, öğünlerin düzenli hale getirilmesi, gazlı içeceklerden uzak durmak, psikolojinizi düzgün tutmak da zayıflamanızı hızlandıran etmenlerdir. Tüm bunlar bir araya geldiğinde kilo verebilirsiniz.

Her gün ne kadar yürümeliyim?

Uzmanlar her gün en az 6 bin adım atmanız gerektiğini söylüyor. Metabolizmanıza göre adım sayısını 12 bin adıma kadar çıkarabilirsiniz ama vücut kitle endeksinizin de bunun için elverişli olması gerekiyor. Kısacası bünyeniz ne kadar kuvvetli ise o kadar çok yürümelisiniz. Günde 10 bin adım ortalama olarak alabilirsiniz.

Kaliteli adım kavramı yavaş yavaş yayılıyor

Örneğin ev içerisinde salondan mutfağa, mutfaktan yatak odasına doğru yapılan adımlar zayıflamak için yürümenin içerisinde yer almıyor. Cep telefonunuzdaki sağlık uygulanmalarında adım sayınızı arttırmak için böyle hileler yapmaya çalışmayın. Kaliteli adımdan kasıt, belli bir tempoda açık havada veya koşu bandında yapılan spor amaçlı aktivitedir.

Yapılan araştırmalara göre açık havada yapılan yürüyüşte, koşu bandında yapılan yürüyüşe göre insan vücudunda daha fazla serotonin (mutluluk hormonu) salgılanıyor. Bu hormon sayesinde de kendimizi spor sonrası daha zinde ve daha motive hissediyoruz. Bu yüzden havalar iyiye gitmeye başlıyorken dışarıda yürüyüş yapmanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir