1. Anasayfa
  2. Bilim ve Kültür

SİZİ MOTİVE EDECEK BAŞARI HİKAYELERİ

SİZİ MOTİVE EDECEK BAŞARI HİKAYELERİ
BAŞARI HİKAYELERİ
1

Bazen hepimizin, hayatımızın belli dönemlerinde kendimizi motive etmeye, motive edilmeye ihtiyacımızın olduğu zamanlar olmuştur. Bu yazımda size gerçek hayattan örneklerle büyük olasılıkla hepimizin tanıdığı bildiği insanların motivasyonel başarı hikayelerini sizlerle paylaşmak isterim. Haydi çayı, kahveyi kapın gelin başlıyoruz. Belki yazıdan sonra kitabı, defteri kaparız ne dersiniz ?

Micheal Jordan

Jordan’ı bilmeyeniniz yoktur sanırım. Kendisi emekli profesyonel basketbolcu aynı zamanda iş adamıdır.

Jordan, ilk şanssızlığı okulun basketbol takımı için üniversite ikinci sınıftan ayrıldığında yaşadı. O zamanlar 1.75 boyundaydı. İnanması güç tabi… Ondan daha uzun olan Leroy Smith takımdaki son yeri almıştı. Bu durumu yaşayan Jordan bir daha böyle bir durum yaşamayacığına dair kendine söz verdi. O günden sonra bıkmadan, usanmadan antrenman yaptı. Hiç aralık vermedi. Kısa zaman son ra da 1.90 boyuna ulaştı ve takıma girdi bir daha da arkasına bakmadı.

Olimpics’te iki altın madalya sahibin oyuncusu olarak, sonraki kariyer yaşantısında NBA’in En Değerli Oyuncu ödülünü 5 defa almayı başarmıştır.

Albert Einstein

4 yaşına kadar konuşamayan Einstein için öğretmenleri diğerlerine asla yetişemeyeceğini söylemişlerdi.

Sonra tüm zamanların en iyi Fizikçileri arasına girdi. Einstein Nobel Fizik ödülü de almıştı.

Walt Disney

Çalıştığı gazeteden özgün fikirleri ve hayal gücü olmadığı için kovuldu.

Sonra Mickey Mouse ve Donald Duck yapımları dünyaya yayıldı. 22 adet akademik ödül kazandı ve üst üste Oscar sahibi oldu.

Lionel Messi

Messi’ye 11 yaşında büyüme hormon eksikliği tanısı konmuştu ve oynadığı takımdan atılmıştı. Çünkü yaşıtlarına göre kısa kalıyordu.

Sonra, 5 kez FIFA Ballon d’Or ödülü kazandı ve herkesin bildiği bir futbolcu oldu.

Steve Jobs

30 yaşında çalıştığı şirketten çıkarıldıktan sonra depresyona girdi.

Sonra Apple’ın ve Pixar’ın kurucusu oldu.

Thomas Edison

Öğretmeni onun için bir şeyler öğrenmesi için çok aptal olduğunu söyledi. Başarılı olacağı başka yerlere gitmesini istedi.

Sonra tarihe adını ampülü bulan adam olarak yazdırdı.

The Beatles

Decca şirketi ” Biz onların sesini sevmiyoruz, onların şov dünyasında bir geleceği yok ” diyerek reddetti.

The Beatles grubu, birçok satış rekoru kırdı ve 50’de fazla şarkısıyla liste başarısı göstermiştir. Dünyanın en çok tanınan gruplarından biri olmuştur.

Bu hayatta başarısız olun ki yeniden ayağa kalkmanın bir anlamı, bir değeri olsun. Başarısız olmazsan hırs nedir öğrenemezsin. Bu hırs doğru şekilde kullanıldığında tabi. Başarısızlığın isteğinizi, hevesinizi kırmasına müsaade etmeyin.

Sağlıcakla kalın.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Yorumlar (1)

  1. 7 Nisan 2020

    Dışarıdan gelen seslere aldanmadan herkes kendi hedefi doğrultusunda ilerlemeli. Önümüzde sizin de yer verdiğiniz örnekler gibi binlercesi var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir