1. Anasayfa
  2. Sinema Tiyatro

En iyi 5 korku filmi

En iyi 5 korku filmi
cinnet filmi
0

En İyi 5 Korku Filmi Listesi

Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile birçok kişi internet ortamına yönelmiş ve dünyayı oradan incelemeye başlamıştır. Teknolojinin gelişmesi sadece bilgi anlamında değil daha birçok durumda da oldukça fazla etki yaratmaktadır. Örneğin film sektörü içerisinde efekt, yansıma, sahne gibi faktörlerin daha iyi bir şekilde kullanılması imkânı doğmaktadır. Özellikle korku filmi sektörü için büyük gelişmelere sebebiyet veren bu durum sonucunda sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi 5 korku filmi şu şekilde sıralanabilmektedir:

The Shining – Cinnet

Stephen King isimli korku filmi ustası tarafından ortaya çıkartılan filmin yönetmenliğini Stanlet Kubrick yapmaktadır. Bu sayede hem oldukça korkutucu hem de kaliteli bir film izleme şansı ortaya çıkmaktadır. Film, yazarlık yapan Jack adında bir kişinin ailesini yanına alarak bir otale yerleşmesi ve otelde kaldıkları düre içerisinde paranormal olarak adlandırılan bir takım olaylar dizisi yaşamalarını konu etmektedir. . En iyi 5 korku filmi arasında yer alan bu yapıtı hala izlemediyseniz hala yeterince korkmamışsınız demektir.

cinnet

Kuzuların Sessizliği

Thomas Herris e ait olan Kuzuların sessizliği kitabından uyarlanmış olan 1991 yılı yapımı olan film ABD de izleyiciye sunulan en iyi 5 korku filmi arasında yer almaktadır. Sahaya yeni inen bir FBI ajanının, sapık ve katil olan karakterin elinden rahine olan kadını kurtarmaya çalışmasını anlatmaktadır. 1992 yılında tam olarak 7 Oskara aday gösterilen film ABD Ulusal Arşivine Girmiştir.

The Exorcist – Şeytan

Şeytan çıkarma ayini filmlerine öncülük eden yapıt ola The Exorcist yayınlandığı dönemde en korkunç sahnelere sahip film olarak bilinmektedir. 12 yaşında bir kız çocuğunun garip hareketlerinden endişelen annesinin bir peder yardımı ile içindeki şeytanı çıkarması anlatılmaktadır.

The Texas Chainsaw Massacre – Teksas Katliamı

Dünya üzerinde en stresli sahnelerin var olduğu düşüncesi bu film açısından oldukça yaygın bir kanıya sahiptir.Bir grup gencin dağ evinde yaşadıkları korku dolu anlar konu edilmektedir. Bu film gerçek bir olaydan esinlenilmiştir.

teksas katliami 1

Psycho – Sapık

Alfred Hitchcock tarafından çekilen ve en önemli eserleri arasına giren filmde, yüksek bir meblağya sahip parayı koruyan Merion Care’nin takibe alınması ve kaçarken yerleştikleri otel sahibinin onlara yaşattıkları anlatılmaktadır. En iyi 5 korku filmi arasına giren bu yapıt binlerce kişinin beğenisini toplamıştır.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir