1. Anasayfa
  2. Beslenme ve Yemek

Pırasa Dolması Tarifi

Pırasa Dolması Tarifi
Pırasa-Dolması-Tarifi
1

Pırasa Dolması

Pırasa dolması tarifi diyince durup şaşırmayın! Pırasanın da dolması olur muymuş demeyin sakın. O kadar da güzel oluyor ki… Değişik lezzetler arayanların tercih edeceklerine inandığım pırasa dolması tarifini paylaşmak istiyorum. Mutlaka deneyin.

Afiyet olsun

Pırasa Dolması Tarifi

Nefis pırasa dolması tarifi

Kişi Sayısı4
Hazırlık Süresi20 Dakika
Pişirme SüresiYarım Saat
Pırasa Dolması Tarifi

Malzeme Listesi

  • 2 adet kalın yapılı pırasa

  • 250 gr kıyma

  • 1 baş kuru soğan

  • 1 adet sivribiber

  • 1 su bardağı maydanoz

  • 1 çay bardağından daha az pirinç

  • Tuz

  • Karabiber

  • Pul biber

Yapılışı:

1

Pırasaların kök kısımlarını yaklaşık bir parmak boyunda keserek işe başlayın. Dışında üç kat yaprak kalana kadar iç kısımdaki yapraklarını çıkarın. Kaynayan tuzlu su içerisinde çok az haşladıktan sonra bir süzgece çıkarıp bekletin.

2

Bu arada kıymayı, içerisine hiç yağ ilave etmeden bir tencereye alın ve kuru soğanı, sivri biberi ilave ederek hep birlikte kavurun. İnce kıyılmış maydanozu ve önceden ıslattığınız pirinçleri, bir de baharatları kıymalı karışıma ilave edin ve karıştırın.

3

Pırasaların içlerini hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun ve yatay şekilde pişirmede kullanacağınız tencereye dizin. Üzerlerine birkaç parça margarin yerleştirdikten sonra, kısık ateş üzerinde pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Yorumlar (1)

  1. 26 Nisan 2021

    Merhaba,Azimli şefleri kimse durduramaz. Hele de pırasanın herhangi bir yemeğe verdiği gerçek lezzeti biliyorsa… Pırasa dolması bir miktar emek gerektirse de büyük lezzet vaat eden bir yemek… Elbette margarin yerine tereyağı kullanılabilir. Zeytinyağlı pırasa en bilinen pırasa yemeklerindendir. Oysa çok farklı yemekler yapılabilir pırasayla… Mesela pırasa böreği umulmayacak kadar nefistir. Yumurtalı pırasa tavası, kıymalı pırasa yemeği, yumurtalı mısır unlu pırasa tavası… Her biri ayrı lezzet.. Tarif için teşekkürler.https://www.kolaylezzet.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir