1. Anasayfa
  2. Eğlence

Karaoke Nedir? Karaoke Nasıl Yapılır?

Karaoke Nedir? Karaoke Nasıl Yapılır?
karaoke nedir?
0

Karaoke nedir? Karaoke ne anlama gelir? Karaoke nasıl bir şeydir bu yazımızda size bunları anlatacağız.

Karaoke ne demek Türkçesi?

Karaoke’nin Türkçe kelime anlamı Vikipedia‘ya göre:
Karaoke
 (カラオケ?, Japonca birleşik ad: kara 空 “boş, yok”, ve ōkesutora オーケストラ “orkestra”, orkestranın yokluğu, solistsiz orkestra) Japon kökenli bir eğlence anlayışıdır. Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde bulunmayan bir sözcüktür. Türkçedeki sesletiminden ötürü bazen “kareoke” de denir.

Karaoke neye yarar?

Karaoke şarkı söyleyerek eğlenmenize ve stres atmanıza vesile olan bir eğlence oyunudur. Şarkı söyleyerek eğlenmek kim istemez!

Karaoke Nedir? Karaoke Nasıl Yapılır?

Karaoke, şarkıların sözlerinin çıkarılarak veya yeniden müziği düzenlenerek üzerine sözlerinin amatör olarak söylemesidir. Karaoke günümüzde önemli bir eğlence aracı haline gelmiştir. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerin gece eğlencelerinin vazgeçilmezlerinden biridir.

Karaoke yaparken nelere dikkat edilmeli?

Karaoke yaparken sesin güzel ya da kötü olması önemli değildir. Önemli olan eğlenmek ve stres atmaktır. Mikrofon ele alındığında girilen o büyülü atmosfer insana her şeyi unutturmakta ve sanki bambaşka bir dünyadaymışsınız hissini vermektedir. Yani hem dinleyenler, hem de söylenen çok iyi vakit geçirmekte ve şehir hayatının stresini bir nebze olsun atabilmektedirler.

Karaoke Nasıl Yapılır?

Karaoke yapmak için bu hizmeti veren mekanlara gidilebilir. Bu mekanlarda büyük karaoke arşivleri vardır. Mikrofon başına geçilir ve ekranda şarkının sözleri renkli olarak takip edilebilecek şekilde akar. Tonlama doğru ya da yanlış fark etmeksizin şarkı söylenmeye başlar. Sahne ortamı gibidir. Özellikle amatör olarak müzikle uğraşan herkesin tatması gereken bir duygu olduğunu düşünüyorum.

Bu hizmeti veren mekanlara gitmenin yanı sıra, evde bilgisayar programları aracılığı ile de bu işlem yapılabilmektedir. Ücretli ya da ücretsiz bazı bilgisayar programları, şarkının sözlerini çıkarıp sadece müziğini kaydedebilmektedir. Sonrasında bir mikrofon aracılığı ile kendi sesinizi kaydetmeniz mümkün.

Karaoke yapma programı var mı?

Karaoke Programları: Karaoke CD+G Creator, DART Karaoke Studio, AV Video Karaoke Maker bunlardan bazılarıdır. Siz de kendi imkanlarınızla bu programları kullanarak evde arkadaşlarınızla karaoke keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Bunların yanı sıra youtube gibi platformlarda yayınlanan ücretsiz karaoke videoları ile ev içinde karaoke yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. Mobil uygulama olarak ise dünyada en çok kullanılan mobil uygulama “Smule” uygulamasıdır.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir