1. Anasayfa
  2. Bilişim

Moz Nedir Moz Rank Nedir?

Moz Nedir Moz Rank Nedir?
Moz Nedir Moz Rank Nedir
0

Moz nedir? Sürekli duyduğumuz moz rank gibi terimler ne anlama gelmektedir? Bu yazımızda moz nedir sorusunu detaylı bir şekilde cevaplandıracağız.

Moz Nedir?

Moz ya da önceden bilinen adıyla SEOmoz bir diital ajanstır. İnternet sitelerine sunulan bazı arama motoru optimizasyonu servisleri ile tanınan Moz, çeşitli SEO hizmetleri ile webmasterlere hizmet veren Amerika merkezli bir kuruluştur.

Moz Ne işe yarar?

Moz, internet siteleri ve webmasterlere hizmet veren bir kuruluştur. Moz sayesinde webmasterler SEO yani arama motoru optimizasyonlarını kolayca yapabilirler. Moz araçlarını kullanarak internet sitelerini geliştirebilirler.

Moz Rank Nedir?

Moz Rank Moz tarafından oluşturulmuş link popülaritesi ve kalitesinin hesaplandığı bir algoritmadır. İnternet sitesinin diğer platformlardaki linklerinin kalitesi ve performansı hesaplanarak oluşturulan değerler 0 ile 10 arasında bir skor belirlenmesini sağlar.

Mozrank ne demek?

Moz Rank ne kadar yüksekse internet sitenizin dış kaynaklardan edindiği linkler o kadar kalitelidir. Mozrank ne kadar yüksekse siteniz o kadar başarılıdır.

Moz Rank Nasıl Kontrol Edilir?

Moz internet sitesine kayıt olup, internet sitesinde yer alan Link Explorer adlı aracı kullanarak internet sitenizin Moz Rank değerini kontrol edebilirsiniz. 1 Ay içerisinde 10 kez ücretsiz sorgulama yapabilirsiniz.

Moz Rank Nasıl Yükseltilir?

İnternet sitenizde özgün içerikler paylaşıyorsanız, kaliteli ve kopya olmayan içerikler paylaşıyorsanız aynı zamanda yüksek Moz Rank değerli internet sitelerinde tanıtımlarınız varsa Rank yükselecektir. Bunu sağlayan çeşitli hizmet sağlayıcıları mevcuttur.

moz rank
moz rank

Moz Spam Score Nedir Nasıl Kontrol Edilir?

İnternet sitenize kalitesiz platformlardan Moz Rank değeri düşük sitelerden çok fazla link çıkışı yapılmışsa sitenizin Spam Score değeri artar ve dolayısıyla Google tarafından banlanma riskiniz artar. Sitenizin spama düşmemesi için Moz Spam Score değerinin düşük olmasında fayda vardır. Bu değer yine Link Explorer aracından kontrol edilebilir.

Moz Pro Ne işe yarar?

Moz pro ile, internet sitenizin arama motorlarındaki konumlandırılmasını daha iyi yerlere getirebilirsiniz. Moz pro, moz tarafından ücretli bir şekilde sağlanan bir hesap türüdür. Bu hesap ile moz analiz ve araçlarını kullanmanıza imkan sağlanır. Bu araçlarla arama motoru optimizasyonu konusunda daha başarılı olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir