2020 En Çok Okunan Kitaplar

2020 En Çok Okunan Kitaplar

2020 En Çok Okunan Kitaplar

Kitap okumayı sevenler için hazırladığımız bu liste sayesinde daha önce okumadığınız birçok kaliteli kitabı keşfedebileceksiniz. Özellikle 2020 kitap tavsiyesi isteyenler için bu liste oldukça faydalı olacaktır.

  1. Momo: Michael Ende

Genç bir kız olan Momo, küçük yaşta olmasına rağmen tiyatroya ilgili ve olağanüstü yeteneği olan bir birisidir. Zaman algısı üzerine güzel mesajlar içeren bu kitap, Alman Gençlik Edebiyat Ödülü ile ne kadar da iyi bir kitap olduğunu kanıtlamıştır. Kitabın 7 Milyon kişiden fazla satıldığı bilinmektedir ve 40’dan fazla dile çevrilmiştir.

  1. Hayvan Çiftliği: George Orwell

2020 en çok okunan kitaplar listesinde 2.sırada yer alan Hayvan Çiftliği: George Orwell, 1984’de ünlenen Hayvan Çiftliğinin ikinci kitabıdır. İlki olan kitap milyonlarca kişi tarafından okunmuş ve klasikler arasına girmeyi başarmıştır. İkinci kitapta da istediği başarıyı yakalayan yazarın bu kitabı, masalsı anlatıma sahip olmasına rağmen bir roman niteliği taşır.

  1. İçimizdeki Şeytan: Sabahattin Ali

Türk bir yazarın kitabı 2020 en çok okunan kitaplar listesine girmeyi başardı. Sabahattin Ali’nin bu kitabı zayıf karakterlerin zorluklarını ele almaktadır. İyi bilinen insanların içinde bile bir şeytanın olabileceğini gösteren bu yapıt okunmasını tavsiye ettiğimiz kitaplar arasında yer alıyor.

  1. Olağanüstü Bir Gece: Stefan Zweig

Lüks bir hayat ile birlikte gelen rahat yaşamın farklı deneyimlerini okuyucuları ile paylaşan yazar, burjuva hayatı yaşıyor olmasına rağmen bir gün suç işler. Bu suçu işlemesi ile birlikte birçok duyguyu yaşamadığını ve bu duygular ile birlikte gerçeğe kavuştuğunu fark eder. Olağanüstü Bir Gece eseri kitap okumayı sevenler için bir şaheser olarak nitelendirilebilir.

  1. Şeker Portakalı: Jose Mauro De Vasconcelos

Şeker Portakalı eseri Brezilya edebiyatının en iyi kitapları arasında yer alır ve yayınlandıktan kısa bir süre sonra milyonlarca okuyucuya ulaşan bir kitap haline gelmiştir. Zeze karakterinin yoksulluğun zorluklarını okuyucularına dram öğesini fazlası ile kullanarak aktardığı bu eser, okuyucuların onun acısını hissetmesi ile birlikte büyümeye başlar.

  1. Fahrenheit 451: Ray Bradbury

Ray Bradbury gibi kalemi güçlü birisi tarafından kaleme alınan bu kitap, bilimkurgu öğesinin edebiyat ile birleşebileceğini kanıtlayacak kapasitede bir klasiktir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık