2020 Yılının En Çok İzlenen Filmleri

2020 Yılının En Çok İzlenen Filmleri

Koronavirüs salgınının gölgesinde geçen 2020 yılından en çok etkilenen sektörlerden biri de sinema sektörü olmuştu. Salgın döneminden önce, 2019 yılında sinema salonlarında yaklaşık 980 milyon TL gibi bir hasılat toplanırken, salonlar bu yıl içerisinde yaklaşık 300 milyon TL ile 2020 senesini kapatmaktadır. Vizyona girdiği dönemde büyük ilgi gören ve yılın en çok izlenen filmi olan Eltilerin Savaşı filminin ardından Oscar töreninde en iyi film ödülünü kazanan Parazit filmi ise yılın en çok izlenen yabancı filmi seçilmiştir. 2020 senesi için Box Office verilerine göre bu yıl en çok izlenen 10 yerli ve 10 yabancı film.

2020 senesinin en çok izlenen 10 yerli filmi:

  1. Eltilerin Savaşı
  2. Rafadan Tayfa Göbeklitepe
  3. Baba Parası
  4. Bayi Toplantısı
  5. Sıfır Bir
  6. Gamonya
  7. Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı
  8. Karakomik Filmler 2
  9. Aşk Tesadüfleri Sever
  10. Biz Böyleyiz

2020 senesinin en çok izlenen 10 yabancı filmi:

  1. Parazit
  2. Yırtıcı Kuşlar
  3. Kirpi Sonic
  4. Dolittle
  5. Tenet
  6. Kutup Köpekleri
  7. Bad Boys: Her Zaman Çılgın
  8. Görünmez Adam
  9. Vikingler: Büyük Macera
  10. Ip Man 4: Final

İlk olarak yerli film türünden birinci sırada yer alan Eltilerin Savaşı filminin içeriğini incelersek; iki elti olan Sultan ve Gizem arasında yaşanan tatlı çekişmeleri ile bitmek bilmeyen rekabete odaklanarak iki eltinin yaşadıklarını bize sunmakta. İki elti olan Gizem ve Sultan iki genç kadındır ve ikili arasında yaşanan ufak tefek atışmalar ve tartışmalar ile bir süre sonra yerini tatlı bir rekabete bırakmakta. Birbirlerinin yaptıklarından geri kalmayan iki elti, kendilerini eğlenceli ve bir o kadar hareketli bir savaşın içinde bulurlar. Selim ve Fatih ise bir süre sonra eşleri arasındaki bu rekabet rüzgârına kapılır ve araları açılır. Sosyal medya karşı düşkünlükleri ile bilinen Gizem ve Sultan’ın evlilik hayatlarına konu alan filmde, iki eltinin yarış içinde olması bunun yanında Selim ve Fatih’i nasıl etkiledikleri de gözler önüne serilmekte. Yönetmen koltuğunda yer alan Onur Bilgetay’ın filminin senaryosu ise başrolde de yer alan Gupse Özay kaleme almıştır.

  1. İkinci olarak ise yabancı film türünde yer alan ve birinci sırada olan Parazit

Filmine baktığımızda; Bong Joon-ho’nun yedinci filmi olan Parazit yarattığı iki aile tablosu ile öncelikle güzel bir senaryo ve kurgu detayı ortaya koymaktadır. İki ailenin tezatlıklarından konu alan film, aile olmanın önemli detaylarını geçekçi bir şekilde ortaya koymaktadır. Parazit, kelime anlamı olarak baktığımızda bir canlıya bağımlı olarak yaşayan ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar veren bir organizmaya denmektedir. Bu aile soyla gelen servetin klasik bir tablosunu oluşturmakta bunun yanında ise Kim Ailesi ise zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip olmayan bir aile olarak karşımıza çıkmaktadır. Şans, bu iki ev halkı için farklı bir şekilde bir araya gelmesine ve Kim ailesinin önemli bir fırsatın varlığını hemen sezmesiyle devam etmektedir. Okul çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleri ile kendilerini Park ailesinin arasına yerleştirmeye çalışır. Kim’ler lüks bir hayat yaşarken ve bunu sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine vererek kaybetmektedir. Ancak bu düzen bir tehditle karşılaşmakta ve  bir misafir olan Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforunu tehdit eder hale geldiğinde ise zorlayıcı bir üstünlük kurmaya çalışmasıyla devam etmektedir.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık