1. Anasayfa
  2. Teknoloji

En iyi FPS gösterme programları

En iyi FPS gösterme programları
en iyi fps gösterme programları
1
Ekran kartı performansını ölçmek için ve bilgisayarınızın durumunu kontrol etmek için fps gösterme programlarına ihtiyaç duyarız. Ekran kartınızın oyunlarda kaç fps aldığını görmek için bilgisayarınızda bu uygulamaların kurulu olması gerekir. Bu yazımızda sizler için en iyi fps gösterme programlarını yazdık.

Fps değerleri akıcı bir oyun deneyimi için oldukça önemlidir. Fps değeri yükseldikçe ekranda saniye başına gösterilen kare arttığı için oyun daha akıcı ve canlı gözükür.

En iyi fps gösterme programlarının listesi

Aşağıdaki sizler için yazdığımız programlar alanlarında en iyi fps gösterme programlarıdır. Listeden kendinize uygun bir programı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu listede sadece kendi markasında çalışan programlar değil tüm ekran kartları ile uyumlu fps gösterme programları listelenmiştir.

fps gösterme programı
Fps gösterme programı

En İyi FPS Gösterme Programları Hangileri?

MSI AfterBurner

MSI AfterBurner, fps gösterme programı olarak kullanabileceğiniz yazılımlardan birisidir. RivaTurner adlı programla birlikte çalışan program, çeşitli verilere de ulaşmanızı sağlar. Bu veriler, sıcaklık, işlemci verileri ve FPS değerleri olarak karşımıza çıkıyor. Msi afterburner fps gösterme

MSI marka ekran kartınız olmasa dahi bu programı kullanabilirsiniz. Herhangi bir ekran kartı markası fark etmeksizin FPS gösteren programı kullanabilirsiniz.

Afterburner’ı MSI resmi İnternet sitesi üzerinden buraya tıklayarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

FRAPS

FPS gösterme programı aralarında en eski ve en köklü uygulamalardan birisi de FRAPS. FRAPS, fps gösteren programlar arasında belki de en iyi ücretsiz seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Sade arayüz tasarımı ve kolay kullanımı ile güzel bir alternatif.
sağlıyor.

Fraps programını İnternet sitesinden indirebilirsiniz.

FPS Monitor

FPS monitor ile işlemci ve ekran kartı verilerine detaylı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ücretsiz fps gösterme programları arasında güzel bir alternatif olarak karşımıza çıkan FPS monitor programını kendi sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Yorumlar (1)

  1. 10 Şubat 2021

    Oyun oynarken FPS görme psikolojik olarak rahatlatır veya oyunun içinde ani FPS düşüşlerin habercisi olabilir bu da oyun içi hamlelerimizin öncen planlanması için önemli bir yardımcıdır. Ayrıca Steam platformundan oynuyorsanız, ayarlardan oyun içi FPS göstermeyi açabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir