1. Anasayfa
  2. Bilişim

Blog Nedir? Blog Nasıl Yazılır?

Blog Nedir? Blog Nasıl Yazılır?
Blog Nedir? Blog Nasıl Yazılır?
0

Blog nedir ve blog nasıl yazılır diye merak ediyorsanız öncelikle blog nedir sorusunun cevabını vererek başamak gerekir. İnsanların yazma ihtiyaçlarını karşıladıkları ve internet ortamında paylaştıkları alana verilen addır blog.

Blog Nedir?

Blog genellikle özgün kalemlerin ele aldığı spesifik konular üzerinde fikir beyan edilen bir alandır.

Blog’da ne yazılır?

Herşey! İlgi alanınız, uzmanlık alanlarınız ya da geliştirmek istediğiniz herşey. Belki hikayeleriniz, belki haberler belki de incelemeler. Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir şey blog’da ne yazılır sorusunun cevabı.

Blog yazmak ne işe yarar?

Blog yazarak kendinize ait bir alan oluşturabilir, bu alanda fikirlerinizi ve sanat eserlerinizi insanlarla paylaşabilirsiniz. Hatta bunları yaparken para bile kazanabilirsiniz.

Blog yazmak için ne yapmalıyım?

Blog yazmak için öncelikle bir konu ya da konular seçmelisiniz. Ne konuda ve nasıl içerik oluşturacağınıza karar vererek başlayabilir, sonrasında ise kendinizi geliştirerek bir blog sitesi açarak yazılarınızı paylaşabilirsiniz. Eğer bütçeniz yoksa, ücretsiz bir şekilde başlayabilirsiniz. Ücretsiz blog açıp yazı yayınlamayı mümkün kılan siteler mevcut.

Bir blog yazısında olmazsa olmaz olan şeyler nelerdir?

Blog yazısında olmazsa olmaz içerikleri sizin yaratıcılığınız ve ne yapmak istediğiniz belirler. İsterseniz bilgilendirici içerikler sağlayabilir, isterseniz sadece hikayelerinizi paylaşacağınız bir alan yaratabilirsiniz. Kısacası böyle bir kısıtlama yok! Ne yazmak isterseniz o!

blog-yazmak
blog-yazmak

Blog Türleri Nelerdir?

Bloglar birçok farklı türe sahiptir. Bunlardan en çok öne çıkan kişisel bloglardır. Kişilerin kendi zevk ve hayattan keyif aldıkları konular hakkında yazdıkları alana verilen addır kişisel bloglar. Bilgi verme ve insanlara öğreti maksadıyla yazılan bloglar da mevcuttur. Kısacası hedef kitle ve amaç neyse tür de ona göre değişebilmektedir. Örneğin hem bilgi vermek hem de kişisel tecrübeleri aktarmak isteyenlerin oluşturduğu “Genel Blog” yaklaşımı da mevcuttur.

Blog Nasıl Yazılır?

Blog yazıları yazmaya başlamadan önce bunu devamlı olarak yapıp yapamayacağınız sorusunu kendinize sormalısınız. Çünkü her işte olduğu gibi blogger yani blog yazarlığında da en önemli iş istikrardır. Sonrasında ise anlaşılabilir bir dille hedef kitlenizi analiz ederek yetenek ve ilgilerinize göre bir kategori belirleyip, bu kategorilerde yazılar yazmaya başlayabilirsiniz. İçerik ise tamamen size bağlıdır.

Blog Açmak Ücretli Midir?

Ücretli seçenekler de, ücretsiz seçenekler de vardır. Ama blog yazdığınız için kimseye ücret ödemek zorunda değilsiniz.

Nasıl Blog Açarım?

Blog açmaya yarayan ücretli ve ücretsiz servisler mevcuttur. Eğer kendi alan adınıza sahip olmak istiyorsanız ve kendi tasarımınızı yapmak / yaptırmak istiyorsanız ücretli bir alan ve yer sağlama servisi ile çalışmak mantıklı olacaktır. Fakat Eğer bütçeniz yoksa aşağıdaki seçeneklerden birisini seçerek ücretsiz olarak da yazmaya başlayabilirsiniz.

blog 2355684 1280
  • Wordpress

En yaygın olarak kullanılan blog ve içerik sistemidir. Kendi yazılımınız ve internet sitenizde kullanabileceğiniz gibi wordpress.com aracılığıyla ücretsiz olarak (reklamlar var) bir blog açabilirsiniz.

  • Blogger / Blogspot

Google tarafından sağlanan bir servistir. Oldukça basit, sade bir arayüz ile kolaylıkla içerik girilebilir.

  • Blogcu

Yerli bir girişimdir yine wordpress’de olduğu gibi reklamlar içerir. Bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

  • Medium

Son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren medium ile kendinize ait bir alan oluşturabilirsiniz. Sıklıkla bağımsız araştırmacı ve gazeteciler tarafından kullanılan bu platformu da incelemekte fayda var.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir